16 november 2013 Taco Veldstra

Presentatie van Taco's: 'Verzeker je tegen doodlachen' in het Cultuurcafe in Noordwijk, de dag van triomf [Doortje] 16- 011-2013!


http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/848c97ff139f7bae687aca6c60bf4b0e_medium.jpg

Gisteren zaterdag 16 november 2013 presenteerde ik mijn tweede fictieboek. Ik had me goed voorbereid. De verhalen uitgezocht die ik wilde voorlezen of over vertellen. Ik had zeker 10 songs ingestudeerd om het voorlezen af te wisselen met zang en gitaar. Ik haalde vlak er voor 25 verse tompoezen bij de Hema, die waren binnen no time verdwenen. Het begon om 15 uur, maar ik zorg altijd dat ik ruim van tevoren aanwezig ben en om 14.30 kwamen er al bezoekers. Martha van der Meer de bedrijfleidster had de media benaderd  en de pers was ook aanwezig. Ik heb niemand van Plazilla gezien, dat vond ik wel jammer. Om 15.00 uur introduceerde Martha mij en ik begon, om de zenuwen wat te bedwingen, met mijn lievelingslied: 'Please forgive me' van David Gray. Ik had korte geestige verhalen uitgezocht, ook uit mijn eerste boek. Ik vertelde wat over mijn werk: tacoyo en las voor. Langzaam stroomde het vol en signeerde ik mijn boek.

OFFICIELE UITGEVER

http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/1c0cd6cc2689173d3981ea537f183cd8.jpg

Ik heb al eerder vertelt dat ik een officiele uitgever heb en dat maakt de disributie zo eenvoudig. Ik krijg een royaly van 10 procent en trapsgewijze worden de royalties hoger als ik veel verkoop. Nu sta ik al meer dan 3 weken nummer een in de lijst met 900 verhalenboeken en op de literatuulijst  bestaande uit 35.000 boeken sta ik ronde de 25 e plaats bij Beslist.nl . Hoeveel boeken ik verkoop kan ik niet nagaan.

PERSBERICHT en GOOGLE

Afgelopen week is er een persbericht uitgekomen voor recensies en om het boek ook in de winkels te verkopen. Google plaatste mijn titelverhaal op de eerste van 10 pagina's over mijn boek. Ik ben ze zo dankbaar! Daar omheen allemaal advertenties over verzekeren! De titel is erg belangrijk, het creeert een win/win situatie.

PRINT ON DEMAND

http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/04c25c9358f216d72456aea2f1730458.jpg

Maar het meeste is 'Print on demand'. Boekhandelaren durven nauwelijks boeken te kopen. Daarom liggen er steeds minder boeken in de winkel. De omzet daarvan is ongeveer 60 procent van de totale omzet, vernam ik van Martha, die het jammer vindt want zij zijn nog een echte boekenzaak, die adviezen geven en service verlenen door bijvoorbeeld mensen thee en koffie te serveren.Ze had een vrouw ingehuurd om iedereen van koffie of thee te voorzien. Ik zag dat haar zaak heel goed liep. Mensen komen van het strand en lopen de zaak binnen en zoeken in alle rust een boek uit. Ze nemen de tijd om te lezen, soms lijkt het wel een bibliotheek. Daarbij zijn zij en haar man Peter zeer hartelijke mensen met een charismatische uitstraling. Topschrijvers presenteren bij haar en ik ben er trots op dat  ze me heeft uitgenodigd!

DE DAG ER NA : 'THANKSGIVING DAY'

Na afloop kreeg ik een mooi boek en pen cadeau, waarmee ik gesigneerd had.

Parkeren, vlak aan zee, is een probleem, je moet flink betalen, maar achter de zaak mocht ik de auto parkeren. Het zijn die kleine dingen die het leven aangenaam maken en ik draag daar graag aan bij. Sommige schrijvers vragen geld voor hun optreden...o.k. van schrijven wordt je niet rijk, maar ik nam 25 tompoezen mee. Daarmee mijn verdiende royalties halverend. Maar ik werd beloond en beleefde weer een van mijn spannende dagen en genoot er van. Dat dit me mag overkomen, ik dank Google, ik dank Plazilla, ik dank mijn uitgever Jaylen Books voor hun vertrouwen in mij en alle schrijvers op Plazilla, al waren jullie er niet, jullie waren in mijn hart aanwezig!

Ik dank alle Goden die er zijn, ik dank het universum dat ik leef!! Vandaag is het voor mij 'Thanksgiving Day'!

http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/46ec69f9cf9931d30a4595ab5a6ace84.jpg