Hans en  Leo lezen persfotoVRIJDAG 3 APRIL
POEZIE SLAUERHOFF MET HANS VAN DER VEEN & LEO VAN ZANEN

Goede Vrijdagmiddag 3 april a.s. vindt in Boekhandel Van der Meer/ Noordwijk een presentatie plaats van de poëzie-bundel ‘Slauerhoff, desperado te land en ter zee/Desperado zu Wasser und zu Land’: Duitse vertalingen die Hans van der Veen maakte van het werk van de Nederlandse dichter Jan Jacob Slauerhoff.
Slauerhoff is de tiende bundel vertalingen, die Van der Veen (gepensioneerd leraar Duits, Leeuwarden 1947) uitbrengt. Eerder vertaalde hij onder andere werk van Piet Paaltjes, Anton Korteweg, Cees van Hoore en Frank Koenegracht. In januari van dit jaar bracht de vertaler hiervan een onderhoudende keuze ten gehore, tijdens zijn vorige bezoek aan de Noordwijkse boekhandel. Hij werd daarbij bijgestaan door de dichter Leo van Zanen, die de voordracht van de Nederlandstalige originelen voor zijn rekening nam. In dezelfde samenstelling zal dit duo op 3 april Slauerhoff tweetalig tot klinken brengen.
Ter gelegenheid van Goede Vrijdag zal Leo van Zanen deze middag openen met zijn gedicht   ‘Judas Iskarioth’.
In de pauze van het programma alsook na afloop zal de bundel voor € 9,95 te koop zijn aan de kassa van Boekhandel Van der Meer, Vuurtorenplein 10, Noordwijk. Ook andere bundels zullen, alle tweetalig, à 8,95 te koop zijn. De middag begint om 14.00 u precies. Toegang: gratis.