paul kaiserZONDAG 10 MEI
MOEDERDAGCONCERT MET PATRICK HOPPER & PAUL KAISER

Een moederdagconcert met Patrick Hopper (piano) en Paul Kaiser (klarinet). Zondagmiddag 10 mei geven Patric Hopper (piano) en Paul Kaiser (klarinet) een moederdagconcert in het Cultuurcafé in Noordwijk. Zij spelen een Sonate van Camille Saint-Saëns en het Adagio uit het klarinetconcert van W.A. Mozart, omdat alle moeders dat kennen of moeten kennen en in ieder geval leren kennen als ze naar het concert komen luisteren.  

Patrick Hopper is in Nederland geboren en getogen en bezocht in Den Haag 'The British School in the Netherlands'. Toen hij negen jaar oud was begon hij met het spelen van de piano. In 1983 won hij het Edith Stein Concours, dat nu het Prinses Christina Concours heet. In 1987 begon hij aan zijn conservatoriumstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de Letse pianist Naum Grubert. In 1992 studeerde hij af met onderscheiding. Sindsdien treedt hij met succes op in onder meer Nederland, Engeland, voormalig Joegoslavië, Zwitserland, Spanje en de Verenigde Staten.

Paul Kaiser is toen hij acht was klarinet gaan spelen. Na zijn middelbare school is hij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gegaan. Daar studeerde hij bij Pierre Woudenberg. Vervolgens heeft hij nog een jaar een post-graduate opleiding gedaan bij Hans Colbers aan het Amsterdams Conservatorium. Vanaf midden jaren '90 heeft Paul regelmatig lessen gevolgd in het buitenland en meegedaan aan festivals. Docenten waren onder meer Sabine Meyer, Thomas Friedli, Michael Collins en James Campbell. Op dit moment speelt Paul samen met Patrick, geeft hij klarinetles en is hij als journalist verbonden aan tijdschrift De Klarinet.

Geef je moeder een concertje cadeau! Voor moeders, oma's, vaders en kinderen!
Aanvang 15 uur, 
toegang €7,50 (incl. koffie/thee).

Bestel hier uw tickets.