Hans ClauzingTUINIDEEENZONDAG 12 APRIL
HANS CLAUZING PRESENTEERT FOTOBOEK MET NOORDWIJKSE TUINEN


Zondag 12 april presenteert fotograaf Hans Clauzing zijn fotoboek ‘Inspirerende tuinideeen’ in Het Cultuurcafé Noordwijk.
Voorhouter Hans Clauzing is opgegroeid in Voorburg met een grote belangstelling voor fotografie en natuur. Na jaren als docent biologie voor de klas te hebben trok hij de stoute schoenen aan en besloot om van zijn grote hobby, fotografie en tuinen, zijn werk te maken. Inmiddels fotografeert en schrijft Hans voor verschillende groen- en tuinmagazines als Groei & Bloei, Bloem & Plant, Tuin & Landschap en Home and Garden. Daarnaast geeft hij lezingen met zijn beeld over tuinen, of groen gerelateerde onderwerpen en verzorgt hij workshops botanische fotografie in onder andere de Hortus Botanicus in Leiden.
Zijn nieuwste fotoboek is bedoeld als inspiratiebron en om te genieten van eigentijdse tuinen. De schitterende fotografie toont de verschillende composities en ontwerpen op dusdanige wijze dat de tuinliefhebber vele suggesties krijgt dit in eigen tuin te creëren. In het boek passeren zo’n kleine vijftig verschillende tuinen en kwekerijen die Hans Clauzing de afgelopen vijf jaar heeft bezocht, waaronder een aantal Noordwijkse tuinen aan de Voorstraat, Offemweg en Sint Jeroensweg. Net als de kwekerijen die de revue passeren, hebben de tuinen één ding gemeen: ze hebben een ziel. Er wordt met veel passie met en aan het groen gewerkt. Het boek laat in woord en beeld de gedrevenheid van de mens(en) achter de tuin zien en vormt zo een inspiratiebron voor de tuinbezitter.
Een ieder is welkom bij de presentatie, zondagmiddag 12 april om 16.00 uur in Het Cultuurcafé Noordwijk, Vuurtorenplein 6-10.